Zuid-Koreaanse universiteit zet ICON (ICX)-blockchain in voor diploma’s


Een van de beste universiteiten van Zuid-Korea wil diploma’s op de blockchain gaan zetten. Dit blijkt uit een tweet van een van de oprichters van blockchain-platform ICON op 14 januari.


In de tweet schrijft Min Kim dat de universiteit, Postech genaamd, het BROOF-platform zal gaan gebruiken om de authenticiteit van diploma’s te kunnen garanderen:


“Postech, een van de beste universiteiten van Korea, is van plan diploma’s uit te geven met #BROOF. We verwachten dat dit op een dag de facto standaard zal zijn voor alle universiteiten, hogescholen, middelbare scholen, basisscholen, online scholen, enz. Dat is nou echt adoptie.”

Doordat blockchain data aan elkaar linkt middels hash-codes is het bijna onmogelijk om data in een blockchain te veranderen. Zodra iemand dit zou doen dan breekt de keten van data en is het ook direct duidelijk op welk punt de keten is gebroken.


De technologie leent zich daardoor perfect voor de opslag van data die moet kloppen en niet aangepast mag worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan transactiegegevens en dus ook diploma’s.


Naast het feit dat data makkelijk geverifieerd kan worden met blockchain, is het ook nog eens goedkoper. Vaak moeten instellingen papieren kopieën of originelen opslaan voor een bepaalde periode. Deze fysieke opslag kost geld en gaat ook gepaard met risico’s. Blockchain digitaliseert dit proces waardoor het een stuk goedkoper wordt.


BROOF is een nieuw platform van de makers van het Zuid-Koreaanse blockchain-project ICONLOOP. Het is gericht op het opslaan van diploma’s maar ook vergunningen en dergelijke andere belangrijke documenten. Het grootste Zuid-Koreaanse recruitment-bedrijf, Saramin genaamd, gaat BROOF gebruiken om werkcertificaten op te slaan en te verifiëren.


Een andere use-case voor blockchain kwam vorige week al aan het licht. Het concultancy-bedrijf KPMG denkt namelijk dat blockchain kan helpen bij het beheersen van de luchtkwaliteit in verschillende landen. Hoe dat zit, lees je hier!

6 weergaven