Vodafone wil blockchain-technologie gaan gebruiken voor supply chainHet telecombedrijf Vodafone gaat naar verluidt blockchain-technologie onderzoeken. Zo wil het bedrijf achterhalen wat de mogelijkheden zijn en waar de technologie het bedrijf te hulp kan schieten. Dit meldt Vodafone op 6 maart.


Het zou vooral gaan om de interne processen binnen het bedrijf. Door leveranciers te verifiëren met behulp van een blockchain wil Vodafone zijn supply chain efficiënter en over het algemeen beter maken. Het nieuwe systeem zal “Trust Your Supplier” gaan heten.


Andere maatregelen die het bedrijf neemt om de supply chain verder te verbeteren zijn bedoeld om de diversiteit van leveranciers aan te pakken. Dit wil het gaan doen door verschillende criteria te implementeren op het gebied van waarde, logistiek, technologie en veiligheid.


Vodafone is overigens niet de enige die Trust Your Supplier zal gaan gebruiken, ook andere grote namen zijn te vinden op het lijstje. Denk bijvoorbeeld aan de tech-giganten Lenovo, Nokia en Cisco. Het platform wordt ontwikkeld in samenwerking met de tech-reus IBM en blockchain-onderneming Chainyard.


Op veel gebieden wordt de technologie steeds verder omarmt. Twee weken geleden werd nog bekend dat België de eerste node heeft gelanceerd van een Europees blockchain-netwerk. Daarnaast gaat de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) de technologie gebruiken om satellietdata op te slaan.


Ook lijken centrale banken wereldwijd de technologie in te willen gaan zetten. Zo’n 80% van de centrale banken zegt Central Bank Digitale Currencies (CBDC) te onderzoeken.

3 weergaven