Twitter CEO noemt Bitcoin (BTC) een van de grootste werken in de computerwetenschapIn een onlangs verschenen podcast noemt Twitter CEO Jack Dorsey het Bitcoin (BTC) whitepaper “poëzie.” In een gesprek met Lex Fridman legt Dorsey uit waarom hij zo’n grote fan is van Bitcoin en waar hij verwacht dat het netwerk in 10 tot 20 jaar zal staan.


Als antwoord op de vraag waarom Dorsey zo van Bitcoin houdt, antwoordt de CEO van een van ‘s werelds grootste social media-platformen: “Het mooie is dat niet één iemand de richting kan bepalen, en dat er ook niemand is die het kan stoppen,” aldus Dorsey. Hij noemt Bitcoin daarom “organisch van aard en principieel in zijn originele ontwerp.”


Dorsey deed er vervolgens nog een schepje bovenop. Hij noemt het Bitcoin whitepaper, het document waarin de technologie achter Bitcoin voor het eerst werd gepresenteerd, “een van de meest baanbrekende stukken in de afgelopen 20 tot 30 jaar van de computerwetenschap. Het is poëzie!” Met Bitcoin kan iedereen deel uitmaken van het verhaal stelt Dorsey. “Het is een volledig activistische zet geweest,” zei Dorsey over de publicatie van het whitepaper.


Dorsey denkt dat dat Bitcoin vooral in Afrika van grote betekenis kan zijn. Op het continent zijn namelijk veel entrepeneurs te vinden die graag een bedrijfje op willen zetten, maar vaak tegen problemen met betalingen aan lopen. Zo zijn zij volgens hem vooral bezig met het regelen van soepele betalingen en niet met het innoveren en uitbreiden van hun diensten of producten. Bitcoin kan daar grote verandering in brengen.


Verder stelt Dorsey dat “niemand de uiteindelijke gevolgen van Bitcoin kent,” maar dat hij denkt dat het “vooral grote invloed zal gaan hebben op hoe de samenleving werkt, en niet alleen op hoe geld werkt.”


Dat Dorsey een Bitcoin-fan is, is overigens geen nieuws. Hij heeft zich al vaker positief uitgelaten over de digitale valuta en de onderliggende valuta.


1 weergave