Travelport gebruikt IBM’s blockchain-technologie voor nieuw reismanagementsysteem


Travelport, een bedrijf gericht op het verlenen van diensten aan reisbureaus, heeft aangekondigd dat het IBM’s Hyperledger Fabric gaat gebruiken voor een nieuw blockchain-systeem. Met het nieuwe systeem moeten commissies voor reisbureaus onder andere sneller en accurater worden.


Het bedrijf maakte het nieuws op 20 augustus bekend middels een officiële aankondiging. Het systeem werd in samenwerking met technologiegigant IBM, reismanagementbedrijf BCD Travel en drie hotelketens ontwikkeld. Middels dit nieuwe systeem zal de gehele levenscyclus van een boeking worden vastgelegd op een blockchain die is gebaseerd op IBM's Hyperledger Fabric.


Dit zal er onder andere toe leiden dat commissies voor reisbureaus accurater worden. Zo legt Marwan Batrouni, Vice President of Global Hotel Strategy van BCD Travel uit:


“De reiziger kan zijn boeking meerdere keren wijzigen, waardoor informatie verloren kan gaan. Als een reiziger bijvoorbeeld aankomt en vervolgens een hotelverblijf verlengt, komt die informatie mogelijk niet bij ons terug,”

Daardoor kan de commissie waarop een reisbureau recht heeft niet correct worden berekend. Senior Product Director bij Travelport, Ross Vinograd, zei in een eerdere aankondiging over het nieuwe systeem:


“Omdat reizigers eindeloze opties voor accommodatie hebben, is een boeking alleen niet genoeg om een commissie aan een bureau te geven ... Met blockchain kunnen we de kosten verlagen en de lasten voor alle betrokken partijen verlichten door de transparantie, nauwkeurigheid en efficiëntie te verbeteren om het gehele proces te verbeteren.”

Het systeem zit op dit moment nog in de proof-of-concept fase. Samen met IBM gaat Travelport nu tests uitvoeren waarbij IBM een aantal nodes zal beheren. Mochten de tests succesvol zijn dan is het de bedoeling dat alle deelnemende hotels hun eigen node gaan beheren.

1 weergave