Stichting tegen ontbossing vraagt om donaties in bitcoin (BTC) en andere cryptocurrenciesHet goede doel dat zich inzet voor het behoud van bossen wereldwijd, The Rainforest Foundation, vraagt de crypto-gemeenschap om hulp. Het is namelijk een campagne gestart tegen de ontbossing in Brazilië en hoopt dat de crypto-gemeenschap kan helpen middels donaties. Dit schrijft de stichting in een aankondiging op zijn website.


The Rainforest Foundation werd in 1987 opgericht en accepteert al langere tijd cryptocurrencies als donaties. In 2014 werkte de stichting zelfs aan een eigen cryptocurrency, BitSeed genaamd. Deze cryptocurrency was minder succesvol dan verwacht. Wel werkt het nu samen met Regen Network om donateurs de werkzaamheden van de stichting te laten volgens middels blockchain-technologie.


Nu vraagt de stichting echter om hulp, onder andere in de vorm van donaties in cryptocurrency. De ontbossing is namelijk sinds het begin van het presidentschap van Bolsonaro in Januari met 75% toegenomen. Daarnaast is het aantal bosbranden in het land binnen een jaar verdubbeld. De directeur van de stichting, Suzanne Pelletier, legt uit:


“De gebruikelijke gang van zaken heeft ons tot dit punt gebracht. Enkel filantropie zal ons niet het hoofd boven water kunnen houden. We hebben innovatieve oplossingen nodig en niemand is innovatiever dan leden van de crypto-community.”

Bovendien zou het doneren van cryptocurrency voordeliger zijn in de context van belastingen. Zo zou er geen belasting betaald hoeven worden over de gedoneerde cryptocurrency die meer waard is geworden:


“In de Verenigde Staten en vele andere rechtsgebieden worden cryptocurrencies geclassificeerd als onroerend goed voor belastingdoeleinden (zoals aandelen). Dit betekent dat wanneer u in waarde toegenomen crypto rechtstreeks aan een non-profit schenkt, u geen vermogenswinstbelasting verschuldigd bent over die inkomsten, en de non-profit ook niet. U kunt meer doneren en minder belasting betalen. Zo simpel is het.”

The Rainforest Foundation accepteert donaties in bitcoin (BTC), litecoin (LTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH). Daarnaast zegt het ook andere cryptocurrencies te willen gaan accepteren mocht daar vraag naar zijn.

5 weergaven