Samsung SDS voegt blockchain toe aan “Digital Transformation Framework”Samsung SDS, het IT-bedrijf dat onder Samsung Group valt, heeft blockchain-technologie toegevoegd aan zijn “Digital Transformation Framework”. Dit onthulde de CEO van Samsung SDS, Hong Yuan Zhen, tijdens een speech op 8 mei.


De speech werd gehouden tijdens het Real 2019 evenement van Samsung in Seoul. Zhen hield daar een keynote speech en maakte daarin bekend dat blockchain nu is toegevoegd aan het framework.


Het Digital Transformation Framework tracht de nieuwste technologische innovaties te gebruiken om onder andere oplossingen te ontwikkelen voor productie, marketing, sale en management. Naast blockchain werden ook Ariticial Intelligence (AI) en internet-of-things (IoT)-technologie toegevoegd aan het framework. Dit schreef Samsung SDS in de persverklaring die na de speech werd gepubliceerd.


Samsung SDS claimt hiermee de kerncompetenties te hebben om blockchain-oplossingen te kunnen ontwikkelen. Dit is overigens niet de eerste stap die Samsung SDS zet in de blockchain-wereld.


Zo werkte het in 2018 al samen met ABN AMRO aan een blockchain-oplossing voor de transportsector. Met blockchain hoopte de twee de verzending van goederen te kunnen stroomlijnen. Daarnaast lanceerde Samsung SDS ook “Nexfinance”, een blockchain-platform gericht op finance-bedrijven.


In februari dit jaar kondigde het bedrijf verder aan dat het een manier heeft gevonden om blockchain-transacties te kunnen versnellen. Dankzij Nexledger Accelerator” zouden transacties op het Hyperledger Fabric sneller verwerkt kunnen worden.


Met de toevoeging van blockchain aan het Digital Transformation Framework lijkt het erop dat Samsung SDS zich steeds meer bezig gaat houden met blockchain-technologie. Grote bedrijven zien steeds meer potentie in de technologie, en zouden er dus graag gebruik van maken. Samsung SDS lijkt dat gat nu op te willen vullen.

3 weergaven