Salesforce lanceert eigen blockchain-oplossing voor zakelijke klantenSalesforce, een toonaangevende ontwikkelaar van cloud-oplossingen voor onder andere business management, heeft een eigen blockchain-oplossing aangekondigd. Dit maakte het bedrijf bekend tijdens TrailheaDX, de technologie conferentie van het bedrijf.


Salesforce Blockchain is bovenop het Hyperledger Sawtooth platform gebouwd. De oplossing helpt gebruikers om gemakkelijk blockchain-netwerken -apps en smart contracts te ontwikkelen en te onderhouden. Zodoende kan men “blockchain-objecten net als elk ander CRM-data object delen met clicks, en geen code.”


De oplossing kan gebruikt worden om bijvoorbeeld verwachtingen en voorspellingen te doen voor sales activiteiten. Daarnaast kan de oplossing ook met andere bestaande blockchains worden geïntegreerd. Met enkele klikken kunnen “derde partijen aan de blockchain worden toegevoegd”.


Drie bedrijven zouden de oplossing al gebruiken; IQVIA, S&P Global en de Arizona State University. IQVIA is een bedrijf dat blockchain verkent om medische labels te kunnen valideren en tracken. S&P Global wil blockchain in gaan zetten om de beoordeling van zakelijke bankrekeningen te versnellen. Chris Heusler, global chief commercial officer bij S&P Global Rating, schrijft in een verklaring:


“Door gebruik te maken van Salesforce Blockchain heeft S&P Global Ratings een betrouwbaar netwerk van reviewers gecreëerd, waar iedereen kan werken vanuit een gedeeld, transparant en controleerbaar beoordelingsproces - Zodoende hebben we het KYC-beoordelingsproces voor onze klanten volledig opnieuw uitgevonden en versneld.”

Tenslotte gebruikt de Arizona State University het systeem om academische documenten op de blockchain te beheren. Een geselecteerd aantal bedrijven mogen gebruikmaken van het platform om het te testen. De uiteindelijke lancering zal in 2020 plaatsvinden.


11 weergaven