Ripple krijgt 2 keer goed nieuws te horen, adoptie XRP versnelt


De afgelopen week was Ripple onderdeel van twee positieve nieuwsberichten. Het bedrijf dat financiële producten boven op de XRP Ledger bouwt gaat namelijk samenwerken met twee grote bedrijven die de adoptie van de XRP-cryptocurrency een duwtje in de rug kunnen geven.


goLance

Ten eerste werd bekend dat het freelance-platform goLance Ripple’s on-demand liquidity (ODL)-product zal gaan gebruiken. ODL is bedoeld voor bedrijven die snelle internationale transacties uit willen voeren. Dankzij XRP kunnen transacties binnen enkele minuten worden ontvangen.


In de aankondiging zei de CEO van goLance, Michael Brooks dat “iedereen een graantje meepikt” wanneer geld via de traditionele wegen wordt verstuurd. Brooks onderbouwde daarnaast de keuze voor XRP als volgt:

“Het is onze taak om ervoor te zorgen dat mensen hun boodschappen kunnen doen. Daarom hebben we voor een stabiele, utility-based digitale activa gekozen zoals XRP. We hadden ook voor Bitcoin kunnen kiezen, maar de waarde daarvan is te volatiel en de ontvanger moet de extra stap zetten om het om te zetten naar zijn fiat-valuta.”

GoLance is een grote speler. Het biedt een platform aan zo’n 500.000 freelancers in verschillende landen. Zij kunnen nu makkelijker geld naar elkaar overmaken wat de processen waar deze freelancers onderdeel van zijn, efficiënter kan laten verlopen.


International Money Express (Intermex)

Ten slotte werd gisteren bekend gemaakt dat ook Intermex gebruik zal gaan maken van Ripple’s ODL-product. Intermex is een aan de Nasdaq-genoteerd bedrijf dat overboekingen tussen onder andere Mexico en de Verenigde Staten faciliteert.


Ripple beschrijft het bedrijf in zijn aankondiging als volgt:

“Intermex is een van de grootste remitter-serviceproviders in de VS en verwerkt jaarlijks meer dan 30 miljoen betalingstransacties via een netwerk van 100.000 betaallocaties,”
9 weergaven