PayPal, Visa en Uber zullen transacties met Facebook’s GlobalCoin verwerken
De onthulling van Facebook’s eigen cryptocurrency komt steeds dichterbij. Naar verluidt wordt morgen de whitepaper van de crypto onthult. Eerder werd al bekend dat een aantal grote bedrijven als validators zullen gaan opereren binnen het netwerk.


De cryptocurrency, waarvan de naam of Libra of GlobalCoin zal zijn, is een stablecoin. Dit houdt in dat de waarde van de crypto gelinkt is aan een fiat-valuta waardoor de koers vrij stabiel blijft. De crypto van Facebook zal echter aan een aantal verschillende valuta gelinkt worden om wereldwijde ondersteuning te kunnen bieden.


De cryptocurrency zal naar verwachting binnen Facebook’s ecosysteem gebruikt kunnen gaan worden; Messenger, WhatsApp en Instagram. Hiermee zou het potentieel honderden miljoenen gebruikers kunnen bereiken, waardoor er een grote hoeveelheid nieuwe gebruikers van crypto de crypto-wereld binnen zullen stappen.


Facebook zou al sinds eind 2017 bezig zijn met de cryptocurrency, echter werd afgelopen december voor het eerst aangekondigd dat het bedrijf een cryptocurrency zal gaan lanceren.


Volgens The Wall Street Journal willen een aantal grote bedrijven validators worden binnen het netwerk. Validators zijn partijen die transacties verifiëren en toevoegen aan de blockchain. Zij zullen hier ieder $10 miljoen voor neer moeten leggen om validator te worden.


Een aantal van de bedrijven die dit willen gaan doen zijn naar verluidt PayPal, Uber, Mastercard en Visa. Het idee van Facebook heeft hier en daar al wat tot kritiek geleid vanwege Facebook’s verleden en de mate van centralisatie van de cryptocurrency. Deze kritiek werd heviger nadat duidelijk werd dat dergelijke grote bedrijven validators zullen zijn binnen het netwerk.

5 weergaven