PayPal investeert voor het eerst in blockchain-startupDe online betalingsverwerker PayPal heeft voor het eerst in een blockchain-startup geïnvesteerd. De startup, Cambridge Blockchain, ontwikkelt een oplossing voor financiële bedrijven om beter met gevoelige persoonlijke gegevens om te kunnen gaan.


De investering werd gedaan tijdens de tweede investeringsronde van de startup waar onder andere ook Omidyar Network, een investeringsbedrijf van de oprichter van eBay, en Future/Perfect Ventures aan meededen. In totaal zou er tijdens deze investeringsronde zo'n $3.5 miljoen zijn opgehaald door Cambridge Blockchain.


In mei vorig jaar hield de startup zijn eerste investeringsronde. Onder andere Digital Currency Group en de investeringstak van Foxconn, de fabrikant van iPhones, investeerde toen in Cambridge Blockchain. Toen werd er in totaal $7 miljoen opgehaald, waarmee het in totaal $10.5 miljoen aan investeringen wist te ontvangen.


PayPal kwam al eerder in contact met de startup tijdens het "Fintech Europe 2018" evenement, dat door PayPal werd gesponsord. Verschillende kleine startups ontwikkelden tijdens het evenement prototypes en werkten er hun ideeën verder uit.


Daarnaast zijn beide bedrijven actief in Luxemburg, wat waarschijnlijk heeft geholpen bij het realiseren van de investering. CEO van Cambridge Blockchain, Matthew Commons, zei over de samenwerking:

We kunnen niet specifiek ingaan op alles wat we commercieel doen omdat het nu allemaal nog verkennend is, maar ik denk dat het feit dat we in Luxemburg actief zijn en zij [PayPal] daar een belangrijke rol spelen heeft bijgedragen aan het in gang zetten van de zaken tussen ons.

Cambridge Blockchain heeft als doel een oplossing te ontwikkelen voor financiële instellingen die vaak met gevoelige gegevens werken. Zo moeten klanten een 'Know-your-customer (KYC)'-proces doorlopen voordat zij gebruik kunnen maken van financiële diensten. Dit proces wordt nu door elke bank zelf gedaan en wordt dus vaak onnodig herhaald. Cambridge Blockchain wil één platform ontwikkelen waarop de persoonlijke gegevens veilig worden opgeslagen met behulp van blockchain-technologie, waar al deze financiële bedrijven gebruik van kunnen maken.

10 weergaven