Nog meer blockchain in de reiswereld: Hahn Air geeft als eerste tickets uit op blockchainDe Duitse luchtvaartmaatschappij Hahn Air zegt de eerste luchtvaartmaatschappij die kaartjes met een blockchain uitgeeft te zijn, zo meldt het in een persbericht van 18 november. Dit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met een gedecentraliseerd platform voor de reisindustrie, Winding Tree.


Frederick Nowotny, hoofd verkooptechniek bij Hahn Air, samen met Maksim Izmaylov, de oprichter van Winding Tree, en Davide Montali, CIO bij Winding Tree, werden de eerste passagiers die gebruik maakten van met blockchain geboekte tickets.


Nowotny zei dat het doel van het bedrijf is om “de mogelijkheden die deze technologie biedt voor de reisdistributie te onderzoeken en te controleren, ook al is een brede acceptatie nog steeds een droom van de toekomst.”


Verschillende blockchain-technologieën hebben al hun weg naar de reiswereld gevonden, nu ook in de vorm van een ticketuitgiftesysteem. Het gebruik van blockchain-technologie en cryptocurrencies is de afgelopen jaren langzamerhand flink toegenomen in de reisindustrie.


Eerder al in november dit jaar ging Alternative Airlines, een Britse reisorganisatie, de samenwerking aan met de cryptocurrency-dienst Utrust om betalingen met cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Dash, DigiByte (DGB) en Utrust's native token UTK te versimpelen.


Eind oktober haalde Zamna, een blockchain startup, 5 miljoen dollar op om de veiligheidscontroles op de luchthaven te automatiseren met behulp van blockchain- en biometrietechnologie. Zamna zegt dat de International Airlines Group, Emirates Airlines en het Directoraat-Generaal van Residentie en Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten nu tot haar klanten behoren.


Vorig jaar gaf de staatsoverheid van de Australische provincie van Queensland ook een toelage aan de crypto-startup TravelbyBit, als deel van meer dan $8.3 miljoen aan innovatie financiering, met het doel om toerisme in de regio te bevorderen. De firma wil het aantal toeristen in de provincie verhogen door reizigers toe te staan hun vluchten en diensten te boeken met behulp van cryptocurrencies.

5 weergaven