Nieuw crypto-fonds van half miljard dollar aangekondigdDe durfkapitalist Andreessen Horowitz heeft zijn tweede cryptofonds aangekondigd. Het investeringsfonds is positief aangezien het zich richt op de gehele crypto-sector. Het fonds, Crypto Fund II genaamd, haalde $500 miljoen op, meer dat het in eerste instantie verwachtte.


Op 30 april werd het nieuwe cryptofonds aangekondigd. In de aankondiging schreef het investeringsbedrijf:


“We zijn verheugd om een nieuw fonds van $515 miljoen aan te kondigen dat zal worden gebruikt om te investeren in crypto-netwerken en -bedrijven.”

Het Crypto Fund II gaat zich op een aantal specifieke onderdelen van de crypto-sector focussen. Zo zal er worden geïnvesteerd in decentralized finance (DeFi), platformen voor content creators en Web 3.0. Dit laatste is een volledig gedecentraliseerd internet, waarbij bijvoorbeeld bitcoin (BTC) een belangrijk onderdeel kan gaan spelen voor het doen van directe betalingen.


Het fonds had in eerste instantie $450 miljoen voor ogen voor het fonds. Dit werd uiteindelijk dus meer dan een half miljard. In 2018 werd het eerste Crypto Fund gelanceerd. Toen werd er $300 miljoen opgehaald bij investeerders.


Het nieuwe fonds toont dat er vertrouwen is bij veel beleggers in de crypto-sector. De aankondiging sluit af met:


“In slechts een decennium van bestaan heeft crypto verschillende golven doorgemaakt. Bij elke nieuwe golf strekken de toepassingen van crypto zich uit tot een groter aantal categorieën en komen meer visionaire ondernemers de ruimte binnen.”

Dat er vertrouwen bestaat in de crypto-sector wordt steeds duidelijker. Vorige week stelde Twitter CEO, Jack Dorsey nog dat Bitcoin (BTC) “een van de grootste werken in de computerwetenschap” is van de afgelopen decennia.

4 weergaven