Microsoft gaat met Fabled Lands een blockchain-kaartspel uitbrengenDe tech-reus Microsoft gaat in samenwerking met game-ontwikkelaar Eidos en de ontwikkelaar van zogenaamde spelboeken Fabled Lands een nieuw spel uitbrengen dat onder andere gebruikmaakt van blockchain-technologie. Dit maakt Fabled Lands bekend in een op 1 december gepubliceerd persbericht.


Het spel is een soort digitaal kaartspel dat gebaseerd zal zijn op “The Way of the Tiger,” een serie van avontuurspelboeken uit de jaren ‘80. De serie werd toentertijd geschreven door Jamie Thomson en Mark Smith. Thomson is nu de CEO van Fabled Lands, dat dus in samenwerking met Microsoft en Eidos een nieuwe versie van het spel zal gaan ontwikkelen.


Thomson noemt de keuze voor blockchain “logischer” dan de keuze om een traditioneel spel te ontwikkelen. Zo stelt hij in de aankondigin:


“We besloten de serie opnieuw te lanceren in de vorm van een videogame, maar deze nieuwe technologie (blockchain) was gewoon logischer. Stel je eens voor dat je Magic the Gathering speelt, en je weet dat als je een kaart bezit, dat die ook echt van jou is. Of als we zeggen dat er slechts 100 uitgaven zijn van een item of vaardigheid zijn, dan weet je dat er ook echt maar 100 zijn.”

Dit zou mogelijk zijn door de in-game items uit te geven in de vorm van non-fungible tokens (NFT). Dit zijn in principe eenheden zoals 1 bitcoin (BTC) of 1 ether (ETH). NFT’s vertegenwoordigen echter een item zoals de eerder genoemde in-game vaardigheden. Transacties met het item worden vastgelegd op een blockchain waarmee het niet kan worden gekopieerd en iemand het item ook echt in bezit kan hebben.


Thomson geeft aan dat er is gekozen voor de Thor blockchain van VeChain. De reden dat er voor deze blockchain is gekozen is het volgende:


“[Er is voor deze blockchain gekozen] vanwege het vermogen waarmee het kan opschalen en omdat we onze kaarten en items kunnen maken zonder al dat cryptocurrency-gedoe.”

Het spel “The Way of the Tiger” zal naar verwachting in 2020 gelanceerd gaan worden.

4 weergaven