Mastercard ontwikkelt in samenwerking met R3 blockchain-betalingsplatformEen van ‘s werelds grootste betalingsverwerkers, Mastercard, gaat in samenwerking met blockchain-bedrijf R3 een nieuw betaalplatform ontwikkelen. Dit nieuwe platform zal op blockchain-technologie ontwikkeld worden en zal internationale betalingen voor banken goedkoper en sneller maken. Dit meldt het bedrijf in een officiële aankondiging.


Het platform zal om precies te zijn worden ontwikkeld op R3's Corda Enterprise, de commerciële versie van Corda Network. Met R3’s expertise op het gebied van blockchain en Mastercard’s ervaring met het ontwikkelen van betaalplatformen en -netwerken hopen de twee bedrijven betalingsprocessen te kunnen versnellen.


De CEO van R3, Dave E. Rutter, zei in de aankondiging:


“Alle instituties, groot of klein, vertrouwen op de mogelijkheid om betalingen te verzenden en te ontvangen, maar de technologie waarop ze vertrouwen is maar al te vaak omslachtig en duur. Grensoverschrijdende betalingen kunnen een bijzonder pijnpunt zijn. Corda is specifiek ontworpen voor zakelijke gebruikstoepassingen zoals deze, en we kijken ernaar uit om Mastercard te ondersteunen bij het wereldwijd aanbieden van blockchain-betalingen.”

De vicepresident “new payment platforms” van Mastercard voegde daar aan toe:


“[De samenwerking] bevestigt onze toewijding aan innovatie, zowel thuis gekweekt als via partnerschappen en overnames, om vooruitgang en innovatie te ondersteunen in de steeds complexer wordende wereldwijde betalingsinfrastructuurruimte.”

Wanneer dit platform het licht zal gaan zien is op dit moment nog onduidelijk. Mogelijk zou een dergelijk platform concurrentie kunnen vormen voor Ripple, het bedrijf achter de cryptocurrency XRP en producten als xRapid en xCurrent. Ripple biedt echter diensten aan allerlei financiële instellingen waar dit platform meer gericht op banken is die zijn verbonden met het netwerk van Mastercard.

3 weergaven