Litecoin (LTC) nu bij 13.000 geldautomaten in Zuid-Korea te gebruikenEen positieve ontwikkeling voor Litecoin (LTC), de cryptocurrency kan namelijk sinds kort gebruikt worden bij ruim 13.000 geldautomaten in Zuid-Korea. Hierover berichtte onder andere SATOS.


De mogelijkheid om Litecoin om te wisselen in de Zuid-Koreaanse won vloeit voort uit de samenwerking tussen de Litecoin Foundation en het Zuid-Koreaanse bedrijf MeconCash. Het bedrijf heeft zo’n 13.000 geldautomaten in het land.


Door litecoin aan te bieden op de geldautomaten kunnen mensen snel aan geld komen. Bovendien zullen internationale transacties naar Zuid-Korea nu een stuk gemakkelijker gedaan kunnen worden doordat men enkel litecoin naar iemand hoeft te versturen. Dit gaat een stuk sneller dan bijvoorbeeld met traditionele valuta die via banken moeten worden overgeboekt.


Naast de geldautomaten zal litecoin ook gebruikt kunnen gaan worden in een groot aantal winkelcentra die het MeconMall-platform ondersteunen. Tot slot zullen Zuid-Koreanen voor mobiele games kunnen betalen met litecoin via M.Pay.


In de persaankondiging reageert Jo Jae Do, voorzitter van MeconCash:


“Door onze samenwerking met Litecoin Foundation zullen we de aanwezigheid van litecoin op de Koreaanse markt kunnen laten groeien, te beginnen met de geldopnamediensten. En met Litecoin Foundation als onze partner verwachten we wereldwijd te groeien en positieve synergieën te zien ontstaan in de komende toekomst, niet alleen op de Koreaanse markt, maar ook op de wereldmarkt.”

Daar voegt Litecoin Foundation-oprichter Charlie Lee aan toe:


“De integratie van Litecoin in het platform van M.Pay en het grote netwerk van geldautomaten is een grote stap in de uitbreiding van de voetafdruk van Litecoin op de Zuid-Koreaanse markt, en we zijn verheugd om samen te werken met MeconCash terwijl ze hun platform blijven uitbreiden en aanvullende diensten aanbieden waarmee Litecoin worden gebruikt”
4 weergaven