Litecoin (LTC) en Atari gaan samenwerking aan voor nieuw tokenDe Litecoin Foundation is deze week met groot nieuws gekomen. De stichting is namelijk de samenwerking aangegaan met de gaming-gigant Atari. Dankzij dat samenwerking kan men binnenkort litecoin (LTC) inruilen voor Atari’s nieuwe token.


De Litecoin Foundation is een stichting die de ontwikkeling van het Litecoin-ecosysteem overziet. Zo investeert het in projecten om de adoptie van de altcoin te kunnen stimuleren. Nu kunnen Atari gamers de cryptocurrency gebruiken voor een aantal dingen. Litecoin Foundation CEO, Charlie Lee, legt uit:


“Het is geweldig om te zien dat Litecoin op verschillende manieren wordt gebruikt binnen het Atari-ecosysteem; van het kopen van de nieuwe Atari VCS spelconsole tot het investeren in de nieuwe Atari-tokens.”

Lee doelt op het nieuwe Atari Token. Het nieuwe token zal middels een traditionele initial coin offering (ICO) uitgebracht worden. Beleggers en gamers kunnen het nieuwe token omwisselen met bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en nu dus ook litecoin.


Atari VCS is daarnaast een nieuwe console. Atari kondigt aan dat het een zogenaamde PC/Console hybrid zal zijn. Naast nieuwe games zullen ook oude klassiekers te spelen zijn op de Atari VCS. De nieuwe console zal ongeveer 355 euro gaan kosten. In het geval je met litecoin betaalt, ontvang je een korting. De CEO van Atai, Frederic Chesnais, zegt over de samenwerking:


“We zijn verheugd litecoin aan te kunnen bieden als betaalmiddel voor de Atari-tokenverkoop. Litecoins gebruiksgemak en lage transactiekosten maken het een perfecte oplossing voor gebruik naast het Atari-token en andere projecten.”

Het is vooralsnog onduidelijk of litecoin nog een verdere rol binnen het Atari-ecosysteem zal gaan spelen. Daarover komt waarschijnlijk binnenkort meer duidelijkheid.


5 weergaven