LedgerX krijgt vergunning en mag fysieke bitcoin (BTC) contracten aanbieden


LedgerX, een bitcoin (BTC) derivaten provider, heeft goed nieuws gekregen van de Commodity Futures Commission (CFTC). Het mag namelijk fysieke bitcoin contracten aan gaan bieden aan zowel institutionele als retail-beleggers.


Om precies te zijn ontving LedgerX een “designated contract market (DCM)” vergunning. Het mag hiermee future contracten gaan aanbieden. LedgerX is een van de weinige bedrijven die zo’n vergunning voor het aanbieden van bitcoin futures heeft.

Er is echter een groot aantal bedrijven dat ook zo’n vergunning wil bemachtigen. Dit zijn onder andere Bakkt en ErisX. Zij zitten echter nog in het ontwikkelingsproces van hun platformen.


Fysieke contracten zijn contracten die worden afgewikkeld met het onderliggende activa, in dit geval bitcoin. Cboe en CME bieden beiden al bitcoin contracten, maar deze worden met fiat-valuta afgewikkeld. In het geval van fysieke bitcoin contracten ontvangt de belegger dus daadwerkelijk bitcoins nadat het contract verloopt.


LedgerX biedt al swaps en optie contracten aan beleggers. Het heeft hiervoor ook vergunningen waardoor het deze producten aan beleggers van alle soorten en maten mag aanbieden. Juthica Chou, risk officer bij LedgerX, vertelde aan CoinDesk:


“Het lijdt geen twijfel dat we de eerste zijn, we willen de gevestigde partij zijn. We denken dat we beter gepositioneerd zijn en we willen er zijn om klanten van elke omvang te bedienen.”

LedgerX zal de fysieke contracten langzaam gaan uitbreiden. Het zal de producten ook beschikbaar gaan maken op haar handelsplatform Omni. Dit platform is vooral gericht op kleinere beleggers.

10 weergaven