KPMG ziet toekomst voor IoT en blockchain in beheersing luchtkwaliteit


KPMG, een van de vier grote auditbedrijven in de wereld, verwacht dat blockchain-technologie een belangrijk onderdeel zal zijn van de beheersing van de luchtkwaliteit. Dit stelt Arun Ghosh, hoofd van de blockchain-divisie van KPMG. Ghosh deed zijn uitspraken op 9 januari tijdens een interview met Cointelegraph.


KPMG verwacht dat blockchain in combinatie met Internet-of-Things (IoT) mogelijk bij kunnen dragen aan het beheersen van klimaatverandering. IoT is een term voor een netwerk van apparaten dat verbonden is met het internet en zo gegevens met elkaar kunnen uitwisselen. In dit geval zou het gaan om apparaten die bijvoorbeeld CO2 kunnen meten.

Ghosh legt in het interview uit:


“De convergentie van deze technologieën stelt organisaties in staat om milieubeheer te versnellen, waarbij de chain of custody van blockchain wordt ingezet als een centraal onderdeel voor het stimuleren van duurzaamheid.”

Volgens Ghosh zoeken steeds meer landen echter oplossingen voor het beheersen van luchtkwaliteit en niet per se klimaatverandering. Zo merkt hij op dat takken van KPMG in Oekraïne, China en India steeds vaker gesprekken hebben met entiteiten over de luchtkwaliteit in deze landen en hoe deze beter te waarborgen.


Een rapport van Grand View Research, Inc., bevestigt dat deze markt steeds groter wordt en tegen 2025 een kapitalisatie van $6,5 miljard zal bereiken. Dat zou betekenen dat er steeds meer vraag aan het ontstaan is naar correcte metingen van de luchtkwaliteit en een veilige opslag van deze gegevens. Zo legt Ghosh uit:


“Er is veel momentum rond de boekhoudnormen voor koolstofdioxide waarvoor vertrouwde gegevens van IoT-apparaten nodig zijn. We horen meer gesprekken over gegevens en CO2-compensatieprogramma's en hoe we deze programma's kunnen samenvoegen tot betere boekhoudstandaarden middels blockchain- en IoT-apparaten.”
4 weergaven