ING wil klanten manier bieden om bitcoin (BTC)-wereld veilig te betredenING werkt volgens verschillende bronnen aan een custody-dienst voor digitale activa. Dit blijkt uit berichtgeving van Reuters. ING zou “groeiende kansen” zien in de digitale activa-wereld en wil klanten helpen deze wereld te betreden zonder wetten te overtreden.


Een custody-dienst is een opslagdienst voor in dit geval digitale activa zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH) maar ook getokeniseerde traditionele beleggingsproducten als obligaties en effecten. Gebruikers van bijvoorbeeld bitcoin moeten de beveiliging van hun private keys goed in orde hebben aangezien het verlies van bitcoin, door bijvoorbeeld diefstal of het simpelweg kwijtraken van de private keys, niet kan worden teruggedraaid.


Meerdere banken wereldwijd zien daarom een kans om beveiligde opslagdiensten aan te bieden aan klanten. Zo ook het Nederlandse ING Bank, dat volgens Reuter’s bronnen in zijn kantoor in Amsterdam aan het project werkt. Daarnaast zou ING ook zelf in een schriftelijke verklaring aan Reuters hebben aangegeven “groeiende kansen” te zien.


ING zou als doel hebben om klanten een oplossing te bieden om de digitale activa-wereld te betreden. In veel landen is deze sector nauwelijks gereguleerd waardoor het soms onduidelijk kan zijn welke wet- en regelgeving precies toepasselijk is voor digitale activa.


Dat een bankreus als ING digitale activa mogelijk omarmt zou een positief teken kunnen zijn voor de algemene adoptie van de technologie. Echter zijn er fanatieke voorstanders van bijvoorbeeld bitcoin die vinden dat bitcoin niet bij banken opgeslagen moet worden. Het voornaamste doel van Satoshi Nakamoto was namelijk om derde partijen als banken buitenspel te zetten. Een veel voorkomend motto binnen de cryptocurrency-wereld is dan ook "Not your keys, Not your bitcoin" (Niet jouw keys, niet jouw bitcoin).


ING werkt volgens Reuters nog aan een aantal andere projecten die te maken hebben met blockchain-technologie. Het custody-project van de bank staat naar verluidt nog in zijn kinderschoenen en het is onduidelijk of en wanneer het product naar de markt wordt gebracht.


Onlangs werd duidelijk dat ook Duitse banken binnenkort mogelijk deze wereld mogen betreden. Zij mogen wellicht cryptocurrency gaan verkopen door een nieuwe wet.

6 weergaven