In 2019 werd er $3,7 miljard in blockchain geïnvesteerdIn 2019 werd er wereldwijd zo’n $3,7 miljard geïnvesteerd in blockchain-projecten. Dit stelt mediaplatform The Block Genesis in een onderzoek dat op 2 januari werd gepubliceerd.


De $3,7 miljard die in 2019 in de blockchain-sector werd gestopt komt voor uit 741 deals. In de vijf voorgaande jaren werden er elk jaar meer deals gesloten, dit jaar is dat voor het eerst minder geworden.


Het opgehaalde bedrag is voor 99% afkomstig uit Noord-Amerika, Azië en Europe, zo stelt de onderzoeker van The Block, John Dantoni. Hij legt verder uit:


“Naar het totaalplaatje kijkend waren Noord-Amerika, Europa en Azië goed voor ongeveer 99% van de investeringen in 2019. En ondanks de geluiden omtrent “banking the unbanked” in de blockchain-wereld, vertegenwoordigden de regio’s die het meest behoefte hebben aan verbetering van de financiële infrastructuur, zoals Zuid-Amerika en Afrika, minder dan 1% van de deals.”

Ongeveer $2 miljard van de investeringen werden gedaan door investeerders uit Noord-Amerika. Daar werden in 2019, 324 deals gesloten. Op de tweede plek staat Azië met 88 deals resulterende in $0,85 miljard. In Europe werden 154 deals gesloten waarmee blockchain-projecten $0,8 miljard ophaalden.


Vorige week werd bekend dat de e-commerce gigant Alibaba verwacht dat de massa-adoptie van blockchain-technologie zal gaan toenemen.


Een goed voorbeeld daarvan is Microsoft. De IT-reus gaat samen met Fabled Lands een op blockchain-gebaseerd kaartspel uitbrengen. Naast games kan blockchain ook goed van pas komen voor de reiswereld. Zo kondigde Hahn Air tickets uit te hebben gegeven middels een blockchain.

0 weergaven