Handelsplatform Bakkt krijgt groen licht, fysieke bitcoin (BTC) future contracten op 23 september be
Het langverwachte institutionele handelsplatform Bakkt heeft eindelijk groen licht gekregen. Dit schrijft de CEO van het bedrijf, Kelly Loefler, in een aankondiging op Medium. Het handelsplatform zal daarom op 23 september zijn deuren openen.


Bakkt is uniek vanwege de fysieke bitcoin (BTC) future contracten die het aan wil gaan bieden. Dit houdt in dat beleggers kunnen speculeren op de bitcoin koers met deze contracten. Zodra een contract afloopt wordt het fysiek afgewikkeld, wat betekent dat de belegger daadwerkelijk bitcoins in zijn of haar cryptocurrency wallet ontvangt.


Bitcoin futures zijn al langer beschikbaar op beurzen zoals CME. Echter zijn dit geen fysiek afgewikkelde contracten. Beleggers krijgen na afloop van zo’n contract een bedrag in fiat-valuta uitgekeerd. Doordat Bakkt’s contracten fysiek worden afgewikkeld is er de verwachting dat dit een positief effect zal gaan hebben op de bitcoin koers.


Bakkt ontving onlangs de benodigde vergunning van de New York State Department of Financial Services om Bakkt Trust Company op te kunnen zetten. Dit bedrijf zal de custody, of opslag, van bitcoins op zich nemen. Het hoopt hiermee vooral voor instutitonele beleggers een veilige optie te vormen om in bitcoin te investeren.


In het blogbericht schrijft Loefler:


“Uniek is dat Bakkt bitcoin futures contracten niet afhankelijk zijn van niet-gereguleerde spotmarkten voor afwikkelingsprijzen, en dus dienen als een transparant prijsontdekkingsmechanisme voor de benchmarkprijs voor bitcoin. Het belang van deze differentiator wordt alleen maar versterkt door meldingen van significante manipulatieve spotmarktactiviteit en andere problemen zoals onsamenhangend anti-witwasbeleid en zwakke nalevingscontroles.”

Bakkt opent naar verwachting op 23 september de deuren. Vanaf dan zullen dagelijkse en maandelijkse contracten verhandeld kunnen worden.

3 weergaven