G20-landen bespreken crypto-reguleringenDe G20-landen zullen tijdens de aankomende G20-top in Japan een aantal onderwerpen met betrekking tot cryptocurrency met elkaar bespreken. Zo komt onder andere de ontwikkelingen anti-witwas reguleringen ter sprake. De top zal op 8 en 9 juni in Fukuoka, Japan plaatsvinden.


Al sinds het ontstaan van cryptocurrencies bestaan er zorgen met betrekking tot het gebruik van deze vaak anonieme digitale valuta. Vanwege die anonimiteit kunnen ze gebruikt worden om geld wit te wassen, maar ook om terroristische activiteiten te financieren. Daar wil de G20 een einde aan maken.


Vaak is het al zo dat klanten zich moeten identificeren voordat ze gebruik kunnen maken van een cryptocurrency-beurs zoals Binance of Coinbase. De procedures die een klant moet doorlopen worden ook wel "Know-your-customer (KYC)"-procedures genoemd.


Echter hopen de G20-landen met een nieuw wettelijk raamwerk criminele activiteiten nog verder terug te dringen door middel van de implementatie van strengere "anti-money laundering (AML)"-reguleringen. De landen zullen zich tijdens de top vooral gaan richten op de anonimiteit die cryptocurrencies bieden. Dit zou een van de beste manieren zijn om uiteindelijk het witwassen van geld en het financieren van terroristische activiteiten tegen te gaan.


Dit is overigens niet de eerste keer dat cryptocurrency ter sprake komt tijdens een G20-top. Zo bespraken de leiders van de landen eerder al eens, tijdens de top in Argentinië, de mogelijkheid om een internationaal belastingstelsel voor cryptocurrency te implementeren. Dit idee zal tijdens de top in Japan verder worden behandeld. Naar verwachting zullen de landen tijdens de top tot een akkoord komen voor verschillende aan cryptocurrency gerelateerde onderwerpen.

5 weergaven