Fujistu onthult blockchain identiteitsoplossing voor veilige online transacties
De bekende reus uit Japan, Fujitsu, heeft nieuwe technologie onthult. De nieuwe “digitale identiteitsuitwisseling technologie” is op blockchain-technologie gebaseerd en moet ervoor zorgen dat online transacties veiliger worden.


De technologie stelt mensen en bedrijven in staat om de identiteit van de tegenpartij te bevestigen. Het systeem houdt daarvoor onder andere de betrouwbaarheid van elke partij bij. Fujitsu Laboratories legt in een persverklaring uit:


“De snelle opmars van digitalisering in de afgelopen jaren ging gepaard met een dramatische stijging van het aantal online transacties waarbij gebruikers elkaar niet persoonlijk kunnen zien, waardoor het moeilijk is om de geloofwaardigheid van de andere partij te beoordelen wat tot grotere zorgen rond vertrouwen leidt. Met meldingen van fraude en gevallen waarbij personen die persoonlijke referenties vervalsen, zoals werkervaring en professionele kwalificaties, steeds vaker voorkomen, vormt het veiligstellen van hoogwaardige, betrouwbare identificatiegegevens een urgente uitdaging voor zowel gebruikers als bedrijven.”

Gebruikers van het systeem beoordelen elkaar op basis van hun betrouwbaarheid. De score die hieruit voortkomt wordt gelinkt aan de gebruiker zodat andere gebruikers deze score kunnen gebruiken om de geloofwaardigheid te kunnen beoordelen.


Dankzij deze scores kunnen gebruikers ook de relaties tussen partijen analyseren aan de hand van grafieken. Gebruikers kunnen zo zien welke relaties een tegenpartij heeft en hoe sterk deze relaties precies zijn. Het resultaat is een systeem waarmee gebruikers veilig transacties kunnen uitvoeren met tegenpartijen op basis van informatie die klopt.


Fujitsu is een van de grote reuzen in de wereld die de blockchain-wereld betreedt. Bedrijven als IBM, Microsoft en Facebook hebben allen hun eigen projecten lopen met als doel de potentie van blockchain te kunnen ontgrendelen.


5 weergaven