FC Barcelona haalt €1,2 miljoen op met BAR-tokenverkoopDe bekende voetbalclub uit Spanje, FC Barcelona, heeft tijdens een verkoopronde van zijn eigen cryptocurrency een hoog bedrag opgehaald. Binnen slechts twee uur tijd zag het 600.000 tokens de deur uitgaan waarmee de club ongeveer €1,2 miljoen ophaalde.


Het token, BAR genaamd, is onderdeel van het project om interactie tussen de fans en de club te stimuleren. Met BAR-tokens kunnen fans bijvoorbeeld stemmen over allerlei clubgerelateerde zaken zoals welk kunstwerk in de kleedkamer moet worden gehangen.


De recente verkoopronde werd gefaciliteerd door Chiliz.net, een crypto-exchange, en Socios.com. In een tweet kondigt de CEO van Chiliz.net aan:


“Uitverkocht. @socios De $BAR @FCBarcelona token flash-verkoop verkocht meer dan $1,3 miljoen aan tokens in minder dan 2 uur tijd, met $777k in minder dan 2 minuten op onze crypto-exchange @chiliz. Fans en cryptoliefhebbers kochten vanuit 106 landen !!! Er was 5x meer vraag ($6 miljoen) op onze platforms.”

Op een zeker moment verkocht de club voor meer dan $700.000 aan tokens binnen 2 minuten tijd. Dit geeft maar aan hoe populair de BAR-tokens zijn onder de fans. Fans hebben overigens nog steeds kans om BAR te bemachtigen. Echter zal de prijs deze keer niet vastgesteld zijn op €2. Deze zal worden bepaald op basis van de vraag. De verwachting is dat door de populariteit van het token, de prijs een stuk hoger zal liggen.


Socios.com is betrokken bij een groot aantal vergelijkbare projecten in samenwerking met grote voetbalclubs wereldwijd. Door fans tokens te geven zullen zij meer interactie ervaren met de club. Elke transactie wordt op een blockchain vastgelegd waardoor bijvoorbeeld stemrondes eerlijk verlopen.


14 weergaven