Facebook onthult mogelijk deze maand eigen cryptocurrency ‘GlobalCoin’
Volgens een artikel van The Information zal Facebook zijn eigen cryptocurrency deze maand nog onthullen. Dit schreef het nieuwsplatform op 5 juni. In het artikel komen nog een aantal interessante feiten aan het licht.


Facebook werkt al langere tijd aan een eigen cryptocurrency. De cryptocurrency, naar verluidt GlobalCoin genaamd, zal gebruikt kunnen worden op de platformen van de social mediagigant; Messenger, WhatsApp en Instagram.


De cryptocurrency is naar verluidt een stablecoin. Dit is een cryptocurrency waarvan de waarde gelinkt is aan een fiat-valuta. Volgens bronnen zal GlobalCoin echter niet aan een enkele fiat-valuta verbonden worden maar aan verschillende fiat-valuta. Zo zou de stablecoin overal ter wereld veilig te gebruiken zijn zonder het risico op hoge volatitliteit.


Volgens het artikel zal Facebook het verifiëren van transacties overlaten aan externe partijen. Zij zullen als nodes fungeren binnen het netwerk van de stablecoin. Facebook zal hier naar verluidt wel een bedrag van $10 miljoen gaan rekenen. Werknemers van Facebook zullen er daarnaast voor kunnen kiezen om hun salaris in de stablecoin te ontvangen.


Wanneer Facebook de cryptocurrency precies zal lanceren is op dit moment nog onduidelijk. Het bedrijf zou al wel in overleg zijn met toezichthouders, bedrijven en cryptocurrency exchanges om de lancering ervan in goede banen te kunnen leiden. Naar verwachting zullen eind dit jaar de tests beginnen waarna de stablecoin in 2020 gelanceerd wordt.

4 weergaven