Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) zet blockchain in voor veilige mijnbouwESA, de Europese Ruimtevaartorganisatie, is de samenwerking aangegaan met het Schotse technologiebedrijf Hypervine. De twee gaan data afkomstig van satellieten opslaan op de blockchain voor de mijnbouwindustrie. De website Oil and Gas deed op 17 februari verslag van de ontwikkeling.


Het opslaan van satellietdata op een blockchain moet voor meer transparantie en vertrouwen zorgen in de industrie. De data opgeslagen zal hierdoor namelijk op geen enkele manier aangepast kunnen worden. Daarnaast zal het zorgen voor een verenigde database waar er nu nog verschillende databases voor verschillende doeleinden bestaan.


De combinatie van satellietgegevens met blockchain zou er uiteindelijk voor meer veiligheid moeten gaan zorgen doordat grote ongelukken voor inschattingsfouten voorkomen kunnen worden met dergelijke informatie. Ook zullen de operationele kosten en CO2-uitstoot verminderd worden.


Op dit moment maken veel mijnbouwbedrijven nog gebruik van papieren documenten die rond gestuurd moeten worden. Hierdoor kan het voorkomen dat een document verloren gaat, wat soms leidt tot ongelukken. Middels de data op de blockchain kunnen alle partijen de gegevens van welke locatie dan ook inzien.


De CEO van Hypervine Paul Duddy, die de technologie zal leveren voor de blockchain, zegt het volgende over de samenwerking:


“Samenwerken met de Europese Ruimtevaartorganisatie is een ongelooflijke eer in zo’n vroeg stadium van onze ontwikkeling. Ik zag potentieel om veel verschillende industrieën te helpen hun processen naar een digitaal tijdperk over te hevelen. Daarnaast zag ik de mogelijkheid om de al te vaak catastrofale en soms fatale ongevallen te voorkomen die optreden als gevolg van verkeerd opgenomen gegevens of verloren papierwerk.”
2 weergaven