Coinbase geeft eigen Visa betaalkaart uit voor betalingen met cryptocurrenciesCoinbase, een van de bekendste cryptocurrency beurzen uit de Verenigde Staten, heeft een eigen betaalkaart gelanceerd. Met de nieuwe Coinbase Card kunnen klanten onder anderen in winkels gemakkelijk, rechtstreeks vanuit een cryptocurrency wallet, voor producten betalen.


De Coinbase Card is een Visa debetkaart, waarmee overal ter wereld kan worden betaald. De betaalpas kan aan een cryptocurrency wallet gekoppeld worden. Klanten van Coinbase kunnen daarom met het gemak van een traditionele bankpas met cryptocurrencies betalen.


Wanneer een klant met de Coinbase Card wilt betalen, dan wordt het benodigde bedrag direct vanuit de cryptocurrency wallet omgezet in de benodigde fiat-valuta. Bij de betaalpas hoort een speciale app, de Coinbase Card app, waarmee klanten verschillende dingen kunnen instellen.


Zo kunnen klanten zelf bepalen aan welke cryptocurrency wallet de betaalkaart wordt gekoppeld. Daarnaast worden facturen, transacties en andere gegevens weergegeven binnen de applicatie. De beschikbare cryptocurrencies die in combinatie met de Coinbase Card gebruikt kunnen worden voor betalingen zijn de cryptocurrencies die door Coinbase ondersteund worden. Dit zijn onder andere bitcoin (BTC), ripple (XRP) en ethereum (ETH).


De betaalkaart wordt verstrekt door Paysafe Financial Services Limited, een gelicentieerd bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk. In het begin zal de Coinbase Card daarom alleen in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar zijn. Wel zouden er plannen zijn om de betaalkaart verder uit te breiden.


Zo zou Coinbase de kaart naar onder andere Europa willen uitbreiden. Wanneer dit precies zal gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk. De Coinbase Card kan ervoor zorgen dat het gebruik van cryptocurrency in het dagelijks leven wordt vergemakkelijkt, met een hogere mate van adoptie tot gevolg.


11 weergaven