Coinbase faciliteert sinds kort internationale overboekingen


De Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase heeft aangekondigd dat het internationale overboekingen gaat faciliteren. Het maakt hiervoor gebruik van twee cryptocurrencies: Ripple (XRP) en de stablecoin USDCoin (USDC).


Klanten van Coinbase kunnen sinds kort gratis geld naar elkaar overmaken. Dit kan met zowel ripple (XRP) als USDCoin (USDC). XRP is een cryptocurrency die gericht is op het faciliteren van internationale overboekingen.


Gisteren werd nog bekend dat de grote Indiase bank Federal Bank zich aansluit bij het Ripple-netwerk. Door zich aan te sluiten bij dat netwerk kan de bank direct en snel betalingen verrichten voor haar klanten. Ripple is met haar netwerk een grote concurrent van het bestaande SWIFT-netwerk dat banken nu vaak nog gebruiken.


USDCoin is een stablecoin, wat inhoudt dat de waarde ervan gelinkt is aan de Amerikaanse dollar. Hierdoor is het een ideale cryptocurrency voor mensen die hun dollars snel willen verzenden zonder het risico te lopen dat de cryptocurrency plotseling minder waard wordt.


In de aankondiging maakt Coinbase de vergelijking met overboekingen via een traditionele bank. De duur van de transactie is via een bank tussen de 1 of 2 werkdagen. Daarbij gelden er vaak bepaalde limieten. Met XRP duurt een dergelijke transactie slechts 3 tot 5 seconden met transactiekosten van minder dan $0,01. Daarbij is er geen limiet voor hoeveel je mag verzenden.


De overboekingsservice is alleen te gebruiken voor klanten van Coinbase. De crypto-beurs zelf brengt geen transactiekosten in rekening. Wel gelden er zogenaamde "on-chain" kosten. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht door de blockchain om de transactie te kunnen verwerken. Deze zijn voor XRP-transacties minder dan $0,01 een voor USDC-transacties minder dan 1 dollar.


15 weergaven