China neemt "cryptografie-wet", positieve ontwikkeling voor blockchain
Het Chinese Nationale Volkscongres heeft een nieuwe "cryptografie-wet" aangenomen. De wet, die op 1 januari 2020 ingaat, legt de basis voor standaarden waaraan cryptografische technologie-ontwikkelaars zich moeten houden.


China staat erom bekent zeer streng te zijn voor wat betreft cryptocurrency-transacties. Zo zijn cryptocurrency-exchanges verboden door het dekenverbod dat het land handhaaft. De nieuwe wet zou echter een voorbode kunnen zijn voor de ambities die het land heeft met blockchain-technologie.


De wet biedt meer duidelijkheid voor het gebruik van cryptografie voor commerciële doeleinden in China. In het wetsvoorstel kan het volgende gelezen worden:

"Duidelijke richtlijnen en voorschriften zijn nodig om commerciële cryptografietechnologieën te evalueren die worden gebruikt in de belangrijkste gebieden die verband houden met het nationale belang, aangezien het huidige 'losbandige' systeem niet meer geschikt is voor de industrie."

Het Nationale Volkscongres van China zegt dat de nieuwe wet onderzoek en ontwikkeling op het gebied van commerciële cryptografietechnologieën zal aanmoedigen en tegelijkertijd een inclusief gestandaardiseerd regelgevingssysteem voor de markt zal opbouwen.


De president van het land, Xi Jinping, deed vorige week een aantal interessante uitspraken. Hij noemde blockchain "een belangrijke doorbraak voor onafhankelijke technologische innovatie" en dat er "meer in de technologie geïnvesteerd" moet worden. Zijn uitspraken houden de crypto-wereld flink bezig, met vooral stijgende altcoin koersen tot gevolg.


2 weergaven