Blockchain-bedrijf Constellation gaat Amerikaanse luchtmacht helpen met verwerken 'big data'


De Amerikaanse luchtmacht is de samenwerking aangegaan met het blockchain-bedrijf Constellation. Dit maakte het bedrijf op 27 augustus bekend middels een aankondiging.


Constellation gaat de luchtmacht helpen bij het managen van grote hoeveelheden data. Volgens de verklaring van het bedrijf bieden databronnen zoals drones, vliegtuigen en satellieten unieke use-cases voor blockchain-technologie, of distributed ledger technology (DLT).


Deze databronnen verzamelen namelijk allemaal gegevens die veilig opgeslagen dienen te worden. Dit wordt nu nog gedaan door middel van zogenaamde data silo's waarin data afgeschermd staat opgeslagen van andere databronnen. Vice President of Business Development bij Constellation, Benajmin Diggles, zegt in de aankondiging:


"De USAF heeft een veelheid aan gegevensbronnen zoals drones, vliegtuigen en satellieten die moeten worden beveiligd. Schone en geconsolideerde gegevens die direct kunnen worden opgevraagd, zijn een grote behoefte binnen het defensieapparaat."

Constellation heeft de opdracht gekregen om deze data silo’s met elkaar te verbinden. Zodoende moet de interoperabiliteit tussen deze verschillende databronnen verbeterd worden. Aangezien blockchain-technologie hiervoor wordt toegepast zullen ook audit trails worden opgeslagen. In een verklaring aan CoinDesk laat Mathias Goldman van Constellation weten:


“Momenteel zitten er erg veel breuken in de gegevenslevenscyclus vanwege de data silo’s, terwijl het maken, beheren en de hygiëne van gegevens een semi-handmatig proces is [...] De USAF wil veel van hun big data-initiatieven op een veilige manier automatiseren.”

Kortom, Constellation moet een systeem gaan ontwikkelen de creatie, opslag en management van gegevens moeten verbinden om zo ook de besluitvorming beter te kunnen laten verlopen.

0 weergaven