Bitcoin (BTC) volume in Argentinië ziet flinke stijging te midden van valutacrisisOver de hele wereld is het economische effect van de uitbraak van het coronavirus te merken. Ook in Zuid Amerika zijn de gevolgen significant, met in het bijzonder Argentinië. Daar is door hyperinflatie de kleinste eenheid van de nationale valuta nu evenveel waard als 1 satoshi.


Argentinië leidt al langere tijd onder een economische crisis. De overheid is de afgelopen jaren al negen keer in gebreke gebleven wat inhoudt dat het land niet aan de afbetaling van zijn leningen kon voldoen. Deze crisis heeft ertoe geleid dat de fiatvaluta van het land steeds minder waard is geworden.


Deze hyperinflatie heeft er zelfs voor gezorgd dat 1 centavo, de kleinste eenheid van de valuta van het land, nu evenveel waard is als 1 satoshi; een 100 miljoenste van 1 bitcoin (BTC). De Redditor “OneMoreJuan” viel de ontwikkeling op en deelde dit op Reddit. Hij schreef:


“Ik kom uit Argentinië en de kleinste eenheid van onze valuta heeft de waarde van 1 Satoshi (Sat) bereikt. Elke FIAT-valuta in de geschiedenis is mislukt. Koop Bitcoin.”

Dat de valuta in Argentinië steeds minder waard wordt, zorgt ervoor dat inwoners van het land op zoek gaan naar vluchtwegen om hun kapitaal te beschermen. Zoals de Redditor hierboven al schrijft is bitcoin een van die vluchtwegen voor veel Argentijnen.


Uit data van CoinDance blijkt dat het volume op LocalBitcoins, een bitcoin marktplaats, flink is gestegen. Alleen dit jaar al steeg het volume met meer dan 360 procent waarbij de stijging in de afgelopen dagen bijzonder sterk was.


Bitcoin wordt door experts en analisten een veilige haven genoemd. Een andere veilige haven is bijvoorbeeld goud. Dergelijke activaklassen zijn grotendeels onafhankelijk van grote economische schommelingen.


8 weergaven