Bitcoin (BTC) transactie van $1 miljard kostte slechts $0,68 aan verzendkostenEen recente transactie met bitcoin (BTC) toont de kracht van de cryptocurrency. Een astronomisch bedrag werd verzonden voor minder dan 1 dollar aan transactiekosten. De monster transactie zorgde enige tijd voor verwarring, maar al snel werd duidelijk wie erachter zat.


In een enkele transactie werd maar liefst 146.500 bitcoin verzonden. Op dat moment had de bitcoin een waarde van rond de $1 miljard. Dit viel als eerste de crypto-trader Krisma op, die er meteen in een tweet verslag van deed:In reactie op de tweet liet Pailo Ardoino, Chief Technology Officer bij Bitfinex, al snel weten dat zijn cryptocurrency-exchange erachter zat. De exchange zou zijn hot wallets hebben bijgevuld en de rest weer hebben teruggestort.Opvallend aan de transactie zijn de transactiekosten. Om bijna $1 miljard aan bitcoin te versturen werd slechts $0,68 in rekening gebracht. Dergelijke transacties zouden via traditionele wegen vele malen duurder zijn, laat staan dat het meerdere dagen in beslag zou nemen voordat het bedrag op de andere rekening zou staan.


Grote transacties trekken vaker de aandacht binnen de crypto-community. Het zou namelijk een voorbode kunnen zijn van een dump, wat inhoudt dat de prijs van een cryptocurrency sterk kan dalen doordat iemand grote hoeveelheden crypto in een keer verkoopt. Vaak zijn de grote transactie echter afkomstig van exchanges die uiteraard veel crypto beschikbaar moeten hebben voor hun klanten.


0 weergaven