Bitcoin (BTC) kan binnen 10 jaar concurrenten inhalenBitcoin (BTC) zou in 10 jaar tijd zijn concurrenten Visa, MasterCard en PayPal kunnen inhalen als grootste betalingsplatform. Dit stelt DataLight in haar onderzoeksrapport dat op 2 april werd gepubliceerd.


Deze conclusie werd gevormd op basis van een aantal factoren, waaronder de groei van het aantal transacties dat het Bitcoin-netwerk verwerkt. Daarnaast heeft het Bitcoin-netwerk al zo'n 10.000 nodes die transacties registreren, wat in vergelijking met Visa, MasterCard en PayPal een enorm aantal is. Deze bedrijven hebben namelijk respectievelijk 119, 98 en 51 datacenters die transacties registreren.


Echter blijft het aantal transacties dat bitcoin per seconde kan verwerken op dit moment nog achter. Waar Visa 65.000 transacties per seconde kan verwerken, verwerkt bitcoin er slechts zeven per seconde. Echter is er volgens DataLight genoeg ruimte voor verbetering. Schalingsoplossingen voor bitcoin zoals het Lightning Network kunnen er wel eens voor zorgen dat de cryptocurrency zijn grootste concurrenten in kan gaan halen.


Volgens het rapport van DataLight kan bitcoin met de huidige snelheid van ontwikkeling over 10 jaar aan kop staan als grootste wereldwijde betalingsverwerker. In het rapport schrijft DataLight:


"Technische ontwikkelingen van het Bitcoin-netwerk zullen het vrijwel zeker 's werelds grootste betaalsysteem maken. Dit is de reden waarom de bear-trend van 2018 slechts een dip zal zijn voor de nieuwe exponentiële groei en nieuwe all time highs."

Volgens velen, zoals Twitter CEO Jack Dorsey, heeft bitcoin de potentie om de valuta van het internet te worden. Aangezien het internet van niemand is, past bitcoin, ook een gedecentraliseerd systeem, perfect binnen dit systeem. Met behulp van bitcoin kunnen wereldwijde betalingen direct worden voldaan zonder dat daar een tussenpersoon voor nodig is.

13 weergaven