Bitcoin (BTC) in bezit van exchanges neemt iets af, Coinbase de grootste bezitterUit onderzoek van The Block Crypto blijkt dat cryptocurrency-exchange Coinbase de meeste bitcoin (BTC) in bezit heeft. Deze bitcoin bewaart het onder andere voor zijn klanten.


De onderzoeker Larry Cermak onderzocht alle exchanges en keek hierbij naar hoeveel bitcoin zij in hun wallets hebben staan. In totaal gaat het om 3,08 miljoen BTC. Exchanges bezitten hiermee 14,7 procent van de totale voorraad (21 miljoen BTC) en 16,7 procent van de huidige voorraad (18,7 miljoen BTC). Al met al komt dat met de huidige waarde van bitcoin neer op €25,5 miljard aan BTC dat door exchanges wordt vastgehouden.


Wat opvalt is dat dit minder is dan een aantal maanden geleden. In februari hadden exchanges ongeveer 3,4 miljoen BTC in bezit. Dat er een daling heeft plaatsgevonden kan duiden op een toename aan investeerders die hun bitcoin liever zelf bewaren, wat een indicatie kan zijn dat zij een langetermijnstrategie hanteren.


Coinbase was met 984.300 BTC de exchange met de meeste bitcoin in bezit. Huobi komt op plek twee en heeft 413.000 BTC in bezit. De bekende exchange Binance is met 318.000 BTC op de derde plek te vinden.


Vaak wordt aangeraden om grote hoeveelheden cryptocurrencies niet op exchange accounts te bewaren. Exchanges zijn namelijk centrale partijen die gehackt kunnen worden. Het is vaker voorgekomen dat exchanges gehackt worden waarbij vaak miljoenen euros schade wordt geleden. In sommige gevallen raken investeerders zelfs al hun tegoeden kwijt.


6 weergaven