Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) gestolen tijdens grote hack, $25 miljoen verlorenEen decentralized finance (DeFi) oplossing dat onderdeel is van het dForce-platform is recentelijk gehackt. Er zou voor $25 miljoen aan bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) verloren zijn gegaan tijdens de hack. DeFi Prime, een DeFi explorer, deed vanochtend vroeg melding van verdachte omstandigheden.De hack zou voortvloeien uit een kwetsbaarheid van imBTC-ETH, een aan bitcoin-gelinkte activa op basis van de ERC-777 standaard dat leningen binnen Lendf.me mogelijk maakt. De kwetsbaarheid zou al meerdere hacks mogelijk hebben gemaakt.


Volgens de eerste berichten is het platform 99 procent van zijn activa kwijt. Dit komt neer op ongeveer $25 miljoen aan bitcoin en ethereum. Op de grafiek gedeeld door een Twitteraar is duidelijk te zien wat de impact is van de hack:


“Je kunt de code van het @compoundfinance-team forken
Je kunt hun competentie echter niet forken
Het dForce-team is rekt”


Het platform kreeg onlangs nog investeringen ter waarde van $1,5 miljoen onder andere de cryptocurrency exchange Huobi en CMB International, een Chinese bank. Wat de vervolg stappen zullen zijn van het platform is op het moment onduidelijk. Vanwege de aard van de onderliggende technologie is de cryptocurrency echter hoogstwaarschijnlijk voor altijd verloren.


Hackers zijn zeer actief binnen de crypto-wereld. Zo werd vorig jaar nog bekend dat hackers malware inzetten die wallet-adressen van ethereum en litecoin (LTC) vervangen. Zodoende sturen slachtoffers crypto naar hackers zonder dat zij zich hier van bewust zijn.


2 weergaven