Auditbedrijf KPMG gaat samenwerking aan met Microsoft voor ontwikkeling blockchainKPMG, een van ‘s werelds grootste auditbedrijven, gaat de samenwerking aan met Microsoft, R3 en Tomia. KPMG wil blockchain-technologie toe gaan passen binnen een systeem voor automatische financiële afwikkelingen. Dit kondigt het bedrijf aan in een blogbericht dat op 16 juli werd gepubliceerd.


KPMG wil blockchain gaan gebruiken voor afwikkelingen binnen de telecomindustrie. Vanwege 5G, de nieuwste ontwikkeling op het gebied van mobiel internet, ontstaan er nieuwe uitdagingen op het gebied van internationale en netwerkoverschrijdende afwikkelingen. Arun Ghosh van KPMG schrijft in de blogpost:


“De omzet uit internationale mobiele data roaming zal naar verwachting in 2022 $31 miljard bedragen met een gemiddelde jaarlijkse groei van acht procent. Hoewel we meer data op meer plekken dan ooit te voren kunnen consumeren met de volgende golf van ontwikkelingen in telecom, wordt het steeds complexer voor telecombedrijven om financiële verrekeningen bij te houden en af te wikkelen.”

Ghosh schrijft stelt dat blockchain een oplossing kan zijn voor deze uitdagingen. Smart contracts zouden telecombedrijven kunnen helpen snellere en efficiëntere afwikkelingen te realiseren. Op den duur kan dit leiden tot lagere kosten voor de consument.


Nu duren dergelijke afwikkelingen nog weken en in sommige gevallen een maand. Met blockchain kan dit terug worden gebracht naar een enkele dag, een enorme vooruitgang, aldus Ghosh. Hij beëindigde het blogbericht met:


“We zijn zeer verheugd om met andere leiders in deze branche samen te werken om deze oplossingen te leveren, en onderzoeken actief verdere blockchain-oplossingen om telecombedrijven te ondersteunen met de komst van 5G.”
7 keer bekeken