Amerikaanse telecom-gigant AT&T accepteert cryptocurrencies als betaalmiddelDe Amerikaanse telecom-provider AT&T accepteert vanaf nu betalingen in cryptocurrency. Dit kondigt het bedrijf aan middels een persbericht dat op 23 mei werd gepubliceerd. Klanten met van AT&T kunnen hun rekeningen direct met cryptocurrency betalen.


Voor de betalingen heeft AT&T de crypto-betalingsverwerker BitPay ingeschakeld. Dit bedrijf verwerkt crypto-betalingen en zet deze direct om in fiat-valuta. De services van BitPay worden al door 20.000 bedrijven wereldwijd gebruikt.


AT&T is echter de eerste Amerikaanse telecom-provider die cryptocurrency-betalingen toestaat. In de persverklaring reageert de vicepresident van Communication Finance Business Operations, Kevin McDorman:


“We hebben klanten die cryptocurrency gebruiken en we zijn blij dat we ze een manier kunnen bieden om hun rekeningen te betalen met de methode die zij het liefst willen gebruiken.”

Door in te loggen op het platform van AT&T kunnen Amerikaanse klanten kiezen om met cryptocurrency te betalen. BitPay ondersteunt cryptocurrencies als bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en de Gemini dollar (GUSD).


Dit is overigens niet de eerste keer dat de telecom-gigant in aanraking komt met de crypto- en blockchain-sector. In 2018 kondigde het al aan dat het aan een blockchain-suite werkt met een aantal blockchain-oplossingen voor bedrijven. Deze oplossingen zouden compatibel zijn met IBM Blockchain Platform en Microsoft Azure.


De oplossingen zijn gericht op institutionele bedrijven in sectoren zoals productie, retail en de zorg. AT&T hoopt deze bedrijven meer “transparantie en accountability voor de meest complexe supply chains” te kunnen bieden.

3 weergaven