Accenture en Generali zetten blockchain in voor werknemersverzekeringenHet professionele dienstenbedrijf Accenture en de Italiaanse verzekeraar Generali gaan blockchain gebruiken om werknemersvoordelen en -verzekeringen te stroomlijnen. Dit kondigden de twee bedrijven op dinsdag aan in een gezamenlijke persverklaring.


De blockchain-oplossing moet Generali's Employee Benefits Network gaan verbeteren. Op dit netwerk zijn producten gebaseerd zoals levensverzekeringen en zorgverzekeringen. Dankzij de oplossing zal het makkelijker zijn om correcte informatie te delen.


Daniele Presutti, hoofd verzekeringen bij Accenture, zegt dat het systeem complexe handmatige processen stroomlijnt. De oplossing werd vorig jaar al getest in samenwerking met verzekeraars uit Zwitserland, Servië en Spanje.


In een reactie zegt de CEO werknemersvoordelen van Generali, Sergio Di Caro:


"Het gebruik van blockchain-technologie zorgt voor een echt verbonden ecosysteem en een naadloze samenwerking tussen klanten, adviseurs, lokale verzekeraars en Generali. Blockchain zal niet alleen ons netwerk veranderen, maar ook de verzekeringsindustrie zoals wij die kennen."

Al sinds 2017 test Generali blockchain-technologie nadat het zich bij de B3i-groep voegde. B3i is een groep met verzekeraars die het potentieel van de technologie onderzoeken, en er zo achter willen komen op welke manier de technologie verzekeraars ten goede kan komen.

5 weergaven